De Culturista’s muzikale roadtrip

Miami

ABBA zong over Waterloo, Elvis leefde zich uit in Las Vegas en het Griekse eiland Mykonos komt voor in het prachtige nummer van Fleet Foxes. Zo veel nummers, zo veel plekken in de wereld. 

Ga jij op vakantie deze zomer? De Culturista neemt je graag mee op reis. We rijden langs steden waarover gezongen wordt, gaan soms offroad en reizen kriskras over de wereld. George Ezra was ondertussen al zo enthousiast geworden dat hij spontaan naar Boedapest en Barcelona vertrok. Waar wachten wij eigenlijk op? Put some flowers in your hair en let’s go!

Bestemming 1: Hollywood – Gorillaz (ft. Snoop Dogg & Jamie Principle)

Als we dan toch op vakantie gaan, dan gelijk maar naar een gloednieuwe bestemming: Hollywood van Gorillaz, die op het vorige week uitgebrachte album The Now Now te horen is. Ook Snoop Dogg is weer terug van weg geweest. Freaky people clap your hands!

Bestemming 2: Miami – Will Smith

Na deze freaky videoclip is het zo’n veertig minuten rijden naar Miami, waar Will Smith al in de zon voor ons klaar staat. Met z’n blitse wagen leidt hij ons rond door de stad. Strand, babes, drankjes, palmbomen, Welcome to Miami!

Bestemming 3: Quantic Soul Orchestra tour – Panama City/San Sebastian/Marrakech

We zijn inmiddels lekker in de stemming en om ons helemaal funky te voelen organiseert de Quantic Soul Orchestra voor ons een mini stedentrip. Dat ze van reizen houden mag duidelijk zijn. San Sebastian, Panama City en Marrakech: het komt allemaal voorbij op hun album Tropidelico

Als je trouwens liever met de trein gaat kun je ook de Marrakech Express nemen, van Crosby, Stills & Nash.

Bestemming 4: Tokyo – Lianne La Havas

Van al dat reizen wordt je moe en hoe kun je beter bijkomen dan met de prachtige stem van Lianne La Havas? In 2016 was de Britse zangeres nog in ons eigen land te zien bij RTL Late Night, waar ze het nummer Tokyo zong.

Bestemming 5: London Calling – The Clash

Wanneer Lianne weer terug gaat naar huis, reizen wij met haar mee naar Engeland en stoppen we in Londen. Daar komen we natuurlijk in contact met The Clash. Hallo, met wie spreek ik? London Calling!

Bestemming 6: Attention Stockholm – Virna Lindt

Even iets heel anders. We rijden richting het noorden en gaan nog wat meer terug in de tijd. We komen aan in Stockholm. Waarom? Kom op, Stockholm heeft ook een beetje aandacht nodig. Attentie, attentie, luister naar dit nummer van Virna Lindt uit 1981.

Bestemming 7: San Francisco – Scott McKenzie

“If you’re going to San Francisco, be sure to wear some flowers in your hair”, zingt Scott McKenzie al in de jaren ’60. Het is het ideale nummer voor een zomerse autoreis en een vakantie vol peace, love & happiness. Dat slaan we natuurlijk niet zomaar over. Ok Scott, je hebt gelijk. Met bloemen in ons het haar rijden we in ons Volkswagenbusje Amerika door, terwijl er uit de autoradio heerlijke muziek klinkt.

Bestemming 8: Bruxelles – Jaques Brel

Uiteindelijk eindigen we wat dichterbij huis met een echte klassieker. In Brussel stormt een vrolijke Jaques Brel het podium op. Dames en heren in de zaal, hier komt Jaques Brel!

Bonus: Gent – Diggy Dex ft. Linde Schöne

Terwijl we langzaam richting huis rijden, pikken we in België nog even artiesten uit eigen land op, Diggy Dex en Linde Schöne. Diggy en Linde laten ons nog even snel Gent zien en een prachtige saxofoon zorgt voor een mooie afsluiter van onze roadtrip.

Ben je nog niet helemaal klaar met reizen maar wel toe aan Hollandse glorie? Op Spotify kun je ook nog een tocht maken door The Dutch Mountains. Fijne vakantie!

 

Geef een reactie