Record Store Day!

Record store day

Hoera! Vandaag is HET moment om muziekplaten in te slaan. Het is namelijk Record Store Day: een dag waarop de ouderwets fijne vinylplaat centraal staat. Door het hele land kun je bij een bezoek aan platenzaken genieten van optredens, meedoen aan popquizzen en je favoriete plaat aanschaffen. Bij je aankoop krijg je gelijk een mooie roze vinyl met een dubbele A-kant met daarop de singles Better Off Together en Daydreamin’ van Jett Rebel. Hoe mooi is dat?

Vinyl is weer helemaal hip en om je wat plateninspiratie (mooi woord) te geven zet ik speciaal voor deze dag een paar vrij nieuwe platen in het zonnetje (dat is wel zo fijn met dat rare wisselvallige weer hier). In willekeurige volgorde. Komt ‘ie:

Alt-J – In Could BloodAlt-J In Cold Blood

Gereleased: 29 maart 2017

Ik ben gewoon een groot liefhebber van Alt-J. Vandaar dat de nieuwste single ‘In Cold Blood’ dan ook zeker in dit lijstje te vinden is. Het is hippe, alternatieve muziek met allerlei deuntjes door elkaar wat eigenlijk gewoon vet klinkt. Dat is mijn omschrijving, hoewel deze band ook wel lastig te omschrijven is vind ik. Je moet het gewoon luisteren, hopelijk ben je het met mij eens dat dit cool is. Trouwens: in juni komt Alt-J met het derde album: Relaxter. Daar ben ik zeer benieuwd naar. Op de website van de band kun je ook met een soort game in de wereld van Relaxter duiken, best vreemd.

De Nachtdienst – Piramides op DrijfzandDe Nachtdienst

Gereleased: 6 april 2017

Hiphop gemixt met funk en jazz-achtige muziek: dat is De Nachtdienst! Deze achtkoppige band heeft het debuutalbum Piramides op Drijfzand zelf gefinancierd door middel van crowdfunding. VICE schreef er ook een artikel over. Het resultaat is een veelzijdig album met poëtische, rake en abstracte teksten. Het album kun je kopen in Concerto Recordstore, tijdens een concert of via de webwinkel.

 

Lana Del Rey – Lust For Life (met The Weeknd)Lana Del Rey

Gereleased: 19 april 2017

Lana Del Rey is bezig met haar nieuwe album en maakt mij heel nieuwsgierig. Eerder bracht ze al het prachtige nummer ‘Love’ uit, nu zingt ze samen met The Weeknd het nummer ‘Lust For Life’. Dit nummer wordt ook de titelsong van het aankomende album.

Met haar dromerige, maar bijzondere stem zorgt ze er altijd voor dat je gedachten afdwalen. Eerder werkte Del Rey ook al samen met The Weeknd op zijn albums Beauty Behind the Madness en Starboy.

Lana Del Rey bracht ook een albumtrailer uit voor haar aankomende album Lust For Life. Coming soon:

 

MY BABY – Prehistoric Rhythm

Gereleased: 17 maart

Heerlijk dansbaar, de muziek van MY BABY. Ze staan trouwens dit jaar ook op Pinkpop en Down The Rabbithole!

John Mayer – The Search for EverythingJohn Mayer

Gereleased: 14 april 2017

Bij de muziek van John Mayer weet je: het is chill. Ook bij zijn nieuwe album The Search for Everything kun je lekker achteroverleunen op een zondagmiddag terwijl de plaat rustig op de speler zijn soulvolle nummers draait.

Sue The Night – Wanderland

Gereleased op: 14 april 2017

De huisband van De Wereld Draait Door, Sue The Night, bracht vorige week vrijdag het album Wanderland uit. Niet álle nummers zijn helemaal mijn smaak, maar wel leuk om even te checken! Lekkere popmuziek. Hieronder een video van één van de nummers op het nieuwe album: Mind Dear.

Natuurlijk is dit lijstje nog lang niet compleet en zijn heel wat meer goede releases geweest de afgelopen tijd. Omdat smaken verschillen en muziek ontdekken een leuke bezigheid is: laat in de reacties weten welke albumrelease van een artiest jij tof vindt!

Veel luisterplezier toegewenst.

 

Geef een reactie